Defne Tohumu Yağı 10 ml
Defne Tohumu Yağı 10 ml
Defne Tohumu Yağı 10 ml

Defne Tohumu Yağı 10 ml

Fiyat : ₺25,00(KDV Dahil)

Latince adı: Laurus nobilis
İngilizce adı: Bay seed
Familyası: Defnegiller (Lauraceae)
Orijin: Akdeniz havzası, Anadolu
 

:

Ürün Adı: DEFNE TOHUMU YAĞI

Ürün marka:

ULUDAĞ HERBAL

Ürün Boyutu:

10ml

Özet Bilgi

Defne Tohumu Yağı

 

Ürün Faydaları:

 

 

  • Böcek ilaçlarının yerine kullanılır ve böceklerden kurtulmanıza yardımcı olur 
  • Kas gerginliğinden kaynaklanan küçük ağrıları veya kronik bir durumlardan oluşan eklem ağrılarını hafifletmek için kullanılabilir 
  • Defne yağının, alerjik reaksiyonlara neden olabilecek bakteri ve küfleri öldürebilen antibakteriyel özelliklere sahip olduğu bilinir. Aynı zamanda soğuk algınlığı gibi durumlarla ilişkili öksürüğü hafifletir
  • Defne yağı romatizmal hastalıkları farklı şekillerde rahatlattığı gözlemlenmiştir. Etkilenen bölgelerdeki şişlik ve kızarıklığı azaltmaya yardımcı olabilecek anti-enflamatuar özelliklere sahiptir.

Kullanım Şekli: 

 

Defne tohumu yağı saç ve cilde uygulanabilir. Şampuana eklenerek saç bakımında kullanılabilir. Aroması oldukça güzeldir. Ayak bakımı için ayakların dinlendirileceği suya katılabilir. Kötü kokuların uzaklanmaşına yardımcı olur.

Defne yaprakları ise özellikle Akdeniz mutfaklarında çok çeşitli tariflerde kullanılan popüler bir baharat kaynağıdır. Yaygın olarak et, balık yemeklerine ve makarna soslarına eklenir. Kurutulmuş defne yaprakları, normal sıcaklık ve nem altında yaklaşık bir yıl raf ömrüne sahiptir. Defne yaprakları, gıda hazırlama aşamasında sadece lezzet verici maddeler olarak kullanılır.

Defne tohumundan elde edilen yağ, konsantrasyon, odaklanma ve netlik duygularını destekler. Canlandırıcı bir aromaya ihtiyaç duyduğunuzda yağın nefis ve yoğun kokusunu içinize çekebilir ve zihninizi yenileyebilirsiniz. Defne tohumu yağının en yaygın kullanımı ise kozmetik alanındadır. Defne yağı içeren sabunlar cilt ve özellikle saç için yararlı olabilir.