Limon Otu Yağı
Limon Otu Yağı

Limon Otu Yağı 10 ml

Fiyat : ₺15,00(KDV Dahil)

Latince adı: Cymbopogon flexuosus
İngilizce adı: Lemon grass
Familyası: Buğdaygiller (Poaceae)
Orijin ülke: Hindistan, Sri Lanka
 

:

Limon otu Cymbopogon olarak da adlandırılır ve Poaceae ot ailesine aittir .

· Limonotu, etkinliği, sağlık yararları ve çok çeşitli uygulamalar için günümüzde kullanılan en popüler esansiyel yağlar arasındadır.

· Limonotu, geleneksel olarak gıdalarda, içeceklerde ve tatlılarda aroma maddesi olarak ve dolaşım ve bağışıklığı artırma yeteneği için Hindistan, Çin ve Tayland gibi tropikal ülkelere özgüdür.

· Ateşi azaltma kabiliyeti nedeniyle Limonotu, Limonotu yapraklarından “ateş çayları” yapan bazı kültürlerde “ateş çimi” adını almıştır.

· Limon otu en yaygın olarak sindirim sorunlarını gidermek, vücut ağrılarını, ağrıları ve yüksek sıcaklıkları azaltmak ve zararlı bakterileri ortadan kaldırmak için kullanılır.

 

Tıbbi olarak kullanılan Limonotu uçucu yağ'in analjezik özelliklerinin, egzersiz yoluyla kasların aşırı zorlanmasından kaynaklanan kas ve eklem ağrılarını hafiflettiği bulunmuştur. Enerjiyi arttırdığı ve ateş gibi grip gibi viral enfeksiyonların neden olduğu baş ağrısını azalttığı bilinmektedir. Antiseptik görevi görür ve yaraların enfekte olmasını önleyen losyonlarda ve kremlerde faydalı bir bileşen yapar. Karın ağrısını hafifleterek mide ağrılarını hafifletebilir ve sindirim sistemindeki spazmları hafifletebilir. Terlemeyi artırarak detoksifiye edici bir ajan olarak çalışır, böylece terleme yoluyla vücut toksinlerinin atılmasını teşvik eder.

Kozmetik olarak veya genel olarak topikal olarak kullanılan Limonotu yağı, anti-mikrobiyal özelliklere sahip olduğu bilinen Citral içeriği nedeniyle zararlı bakterilerin büyümesini ortadan kaldırabilir veya engelleyebilir. Limonotu Yağı, Limonen içeriğinden dolayı iltihabı azaltabilir ve kan damarlarını daraltarak kan akışını yavaşlatabilir. Şampuanlarda kullanıldığında saç dökülmesini önlediğine inanılmaktadır. Limonotu etkili, ucuz, çevre dostu ve uzun ömürlü bir deodorant yapar.

LİMONOTU YAĞININ KULLANIMI

Limonotu Uçucu Yağı'nın kullanımları, tıbbi ve kokuludan kozmetik ürünlere kadar çeşitlidir. Birçok formu arasında yağlar, jeller, losyonlar, sabunlar, şampuanlar, spreyler ve mum yapımı bulunur.

Bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmiş ve topikal olarak kullanılan Limontu yağı, artrit ile ilişkili baş ağrıları ve rahatsızlıklar dahil olmak üzere kas ağrılarını ve vücut ağrılarını hafifletir. Anti-enflamatuar özellikleri kızarıklık, kaşıntı ve şişliği giderirken cildi tonlar ve arındırır. Antiseptik ve sıkılaştırıcı aktiviteleri nedeniyle, Limonotu yağı, parlayan ve eşit tonda cilt elde etmeyi amaçlayan kozmetiklere mükemmel bir katkı sağlar. Bir toner olarak gözenekleri temizler ve cilt dokularını güçlendirir. Limonotu yağı şampuan ve vücut yıkamalarına karıştırmak ve kafa derisine ve vücuda sürmek saçları güçlendirebilir, büyümesini teşvik edebilir ve kafa derisi ve ciltte kaşıntı ve tahrişi hafifletebilir.

Aromaterapide, Limonotu doğal bir parfüm ve toksik olmayan bir hava spreyi gibi davranarak rahatlatıcı bir atmosfer yaratır ve hoş olmayan kokuları giderir. Yayıldığında, karminatif özellikleri sindirim sistemini rahatlatır. Doğal ev yapımı kokulu kozmetik ve sabunlara eklenebilir. Yenilenme ve yenilenme hissi yaratmada, depresyonu önlemek için olumsuz ruh hallerini yükseltmede ve kaygı, stres, sinirlilik, uyuşukluk, sinirlilik ve uykusuzluğun hafifletilmesinde faydalı olduğu bilinmektedir. Paradoksal olarak, uyanıklığı koruyabilir ve enerjiyi artırabilir. Bir krem veya losyonda kullanıldığında, Limonotu Uçucu Yağı, selülit görünümünü azaltabilir ve mantar enfeksiyonlarının yanı sıra sivilceleri de tedavi edebilir.