Itır ( Sardunya ) Yağı 10 ml
Itır ( Sardunya ) Yağı 10 ml
Itır ( Sardunya ) Yağı 10 ml

Itır ( Sardunya ) Yağı 10 ml

Fiyat : ₺60,00(KDV Dahil)

Latince adı: Pelargonium graveolens
İngilizce adı: Geranium
Familyası: Geraniaceae
Orijin ülke: Güney Afrika, Mısır, Çin, Fas
 

:

Ürün Adı: ITIR (SARDUNYA) YAĞI

Ürün Markası: 

ULUDAĞ HERBAL

Ürün Boyutu:

10ml

Özet Bilgi

Ürün Faydaları:

 

Sardunya yağı, Güney Afrika’ya özgü bir bitki türü olan pelargonium graveolens yapraklarının buharla damıtılmasıyla elde edilir. Halkbilimine göre, çok çeşitli hastalıklar için sardunya yağı diğer adıyla ıtır yağı yüzyıllardır kullanılıyor.

Sardunya yağı, Avrupa ve Asya dahil olmak üzere birçok bölgede yetiştirilmektedir. Taze ve çiçeksi bir kokuya sahip olan pembe çiçeğin pek çok çeşidi vardır. Her çeşit koku bakımından farklılık gösterir ancak kompozisyon, faydalar ve kullanımlar bakımından hemen hemen aynıdır.

Sardunya çiçeği yağı parfüm ve kozmetiklerde yaygın olarak kullanılır. Esansiyel yağ ayrıca aromaterapide çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılır. Aromaterapide, uçucu yağlar bir difüzörde buharla havaya dağıtılarak solunur veya taşıyıcı yağlarla seyreltilir ve cilde yatıştırıcı yararlar için uygulanır.

Araştırmacılar sardunya ağacı yağının faydalarını birçok insan ve hayvan çalışmasında incelemişlerdir. Ayrıca faydaları hakkında kanıtlar vardır. Antioksidan, antibakteriyel, antienflamatuar, antimikrobiyal ve büzücü özelliklere sahip olduğu düşünülmektedir.

Kullanım Şekli:

 

Sardunya esansiyel yağını bir difüzörde kullanabilirsiniz. Sıcak bir banyo suyuna ilave edilebilirsiniz veya bir taşıyıcı yağ ile karıştırabilir ve lokal olarak uygulayabilirsiniz. Sardunya esansiyel yağı kullanmak için, jojoba yağı veya hindistan cevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile seyreltilerek başlayın.

Yüzünüze uygulamadan önce, seyreltilmiş yağ ile kolunuzdaki küçük, göze çarpmayan bir alanda yama testi yapın ve sardunya yağına karşı alerjiniz olmadığından emin olmak için 24 saat bekleyin. 9 damla taşıyıcı yağ için 2 damla sardunya esansiyel yağı karıştırın. Karışımı cildinize uygulayın ve emmesine izin verin. 

Cilde Faydaları:

 

Sardunya esansiyel yağı, yaşlanma, kırışıklıklar ve kuru ciltlerin tedavisi için dermatolojik kullanımıyla bilinir. Yüzü sıkılaştırır ve yaşlanmanın etkilerini yavaşlatır çünkü kırışıklıkların görünümünü en aza indirme gücüne sahiptir.

Antibakteriyel ve yatıştırıcı anti-enflamatuar özellikleri ile sardunya yağı cilt sağlığını gerçekten artırabilir. Sardunya esansiyel yağı sivilce, dermatit ve cilt hastalıklarının tedavisinde yardımcı olabilir. Doğrudan ciltte sardunya yağını kullanmak yerine, sardunya esansiyel yağını bir taşıyıcı yağ ile seyreltmek en iyisidir.