Lavanta Demeti ( 100 gr )
Lavanta Demeti ( 100 gr )

Lavanta Demeti ( 50 gr )

Fiyat : ₺10,00(KDV Dahil)
:
Lavanta Faydaları Nelerdir?

Ağrı kesici özelliği olan lavanta, yüzyıllar öncesinde bugüne, bitkisel tedavi yöntemlerinde tercih ediliyor. Osmanlı zamanında, savaşlarda her askerin cebine yerleştirilen lavantalar, sakinleştirici özellikleriyle de ön plana çıkıyorlar.

 

Araştırmalara konu olmuş ve en çok bilinen faydası, sakinleştirici özelliğinin olmasıdır. Lavanta, depresyon sorununu çözmek konusunda oldukça başarılı bir bitkidir. Sinir hücrelerini yenileyici özelliğinden dolayı, stres gibi temel sorunlarını ortadan kaldırabiliyor.

Beyinde meydana gelmiş çeşitli hasarlar ve uzun düşünceler, uykusuzluk sorununun temel nedenleri arasında bulunur. Uyumadan önce, lavanta yağının boyun ve bilek bölgelerine sürülmesi, uyku sorunlarını çözmede yardımcı olabilir.

Lavanta ile elde edilen çay, üst solunum yollarında meydana gelen iltihaplanmaların, vücuttan atılmasına yardımcıdır. Yutma zorluğu ve boğaz şişkinliği olan kişilerin kullanması durumunda, bu sorunlarından kurtulmaları mümkün olabilir.

Kozmetik ürünlere karşı alerji duyanlar, dilerlerse lavanta kullanıp doğal parfümler elde edebilirler. Güneş yanıklarının izini giderici özellikleri olan lavanta, aynı anda dudak koruyucu görevi görebilir. Dudakların çatlamasına ve kurumasına izin vermez, nemlendirici etki yapar.

Lavanta Neye İyi Gelir?

Lavantanın, çok sayıda hastalığa karşı iyi geldiği biliniyor. Birçok faydası bilinen lavanta, hemen her sektörde fayda sağlamak için kullanılabilir. Lavantanın iyi geldiği onlarca sorun bulunuyor.

Kas Ağrılarını Dindirir

Lavanta yağıyla, kas ağrısı yaşanan bölgeye masaj yapılırsa, ağrı düzeyi minimum seviyeye iner. Protein açısından kaslara destek olan lavanta, kas ödemlerinin atılmasına destek olur.

Taş Oluşumunu Engeller

Lavanta antioksidan açısından oldukça iyidir. Bu nedenle, vücutta yer alan hücrelerin idrar yolu ile atılmasına yardımcı görev görür. Böbrek bölgesine taş oluşumunun önüne geçer.

Hoş Koku Sağlar

Lavantanın önemli özelliklerinden biri hoş koku sağlıyor olmasıdır. Lavanta kokusu olan yerlerde stres ve sinirlilik durumu daha az görülür. Araştırmalar sinirleri yatıştırıcı özelliğinden dolayı, kokusundan faydalanmanın önemli olduğunu gösteriyor.

Lavanta Nerede Kullanılır?

Lavanta, pek çok alanda kullanılıyor. Kozmetik alanda özellikle hoş kokusu nedeniyle kullanılan lavanta bunun yanında bitkisel ilaç yapımlarında tercih edilebilir.

Lavantanın yaprakları kurutulup, sıcak suya eklenerek çayı yapılabilir. Çayının yapılması için kuru lavantalar kaynar suda 10 dakika kadar demlendirilir. Demleme sonrasında süzülerek çay içilebilir duruma getirilebilir.

Lavanta sadece içilerek tüketilmez. Lavanta yağ haline getirilerek vücut üzerinde kullanılabilir. Yağ haline getirilen lavanta genellikle vücudun dış kısmında rahatlatıcı özelliği dolayısıyla kullanılabilir. Saç ve kirpik tedavileri, yağ haline getirilen lavantanın kullanım alanları arasında yer alır.

Lavanta bunların dışında, parfüm üretiminde kullanılır. Oda spreyleri ve kişisel bakım ürünlerinin yapılmasına tercih edilebilir.