Lavanta Yağı ( L.angustifolia )
Lavanta Yağı ( L.angustifolia )

Lavanta Yağı ( L.angustifolia ) 10 ml

Fiyat : ₺18,00(KDV Dahil)

Latince adı: Lavandula angustifolia, Lavandula officinalis
İngilizce adı: Lavender
Familyası: Ballıbabagiller (Lamiaceae)
Orijin ülke: Fransa, Hindistan, Arabistan
 

:

Lavanta bitkisinin çiçeklerinden elde edilen uçucu yag, çok genis bir kullanım alanı bulmakta ve parfüm, kozmetik, tat ve koku endüstrileri için önem tasımaktadır. Uçucu yağın kalitesi özellikle yağdaki linalil asetat ve linalool oranına göre değerlendirilir. Ayrıca uçucu yağının içeriğindeki luteolin tipi flavonoidler bakteriostatik ve spazmotik etkiye sahiptirler. Ayrıca bünyesinde β-pinen, linalol, kafur, terpineol, borneol, ve cineol gibi bileşikler taşır. İngiliz lavantası olarak adlandırılan lavander çeşitlerinin (L. Angustiloia) uçucu yağ kalitesi, melez lavanta olarak adlandırılan lavandin çeşitlerinin ise uçucu yağ verimi daha yüksektir. Aromaterapide, sedatif, rahatlatıcı, yara iyileştirici olarak kullanılmaktadır. Uyku problemlerinde, gergin kişilerde kullanımı yüksek oranda rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Antibakteriyel, antienflamatuar, analjezik amaçla da kullanılır.

 

KULLANIM ALANLARI

 

Lavanta yağını nasıl kullandığınız, tedavi ettiğiniz şeye bağlıdır. Losyon oluşturmak için cildinize taşıyıcı yağla veya yağsız olarak koyabilirsiniz. Cildinizin hasarlı bir kısmına koyuyorsanız, genellikle parmaklarınızdan daha temiz bir pamuk topu kullanmak en iyisidir. Kırışıklıklar ve kuru ciltler için yağı doğrudan ellerinizle uygulayabilirsiniz.

 

Böcek ısırığını lavanta yağı ile tedavi etmek için; bir veya iki damlayı hindistancevizi gibi bir taşıyıcı yağla karıştırın. Karışımı günde iki kez veya daha fazla ısırık üzerine koyabilirsiniz.

Küçük yaralarda lavanta yağı kullanmak için, birkaç damla hindistancevizi veya tamanu yağı ile birlikte üç veya dört damla lavanta yağı karıştırın . Karışımı bir pamuk topu ile yaranıza uygulayın. Yaranız iyileşmişse, lavanta yağı kalan yara izlerini de azaltabilir .

 

Ağrılı iltihap lavanta yağı ile tedavi edilebilir. Yağın ağrı giderici ve uyuşma etkileri iltihabı hafifletmeye yardımcı olurken, yağdaki beta-karyofilen de doğal bir anti-enflamatuar görevi görür.

Bir yanıktaki iltihabı tedavi etmek için bir ila üç damla lavanta yağı ve bir ila iki çay kaşığı moringa veya hindistancevizi yağı birleştirin. Karışımı günde üç kez uygulayabilirsiniz.

Güneş yanığınız varsa, lavanta yağı spreyi yardımcı olabilir. Bir sprey şişesinde, çeyrek fincan aloe vera suyu, 2 yemek kaşığı damıtılmış su, 10 ila 12 damla lavanta yağı ve jojoba yağı birleştirin . Şişeyi sallayın ve güneş yanığınıza püskürtün. Güneş yanığı iyileşene kadar spreyi günde iki veya üç kez kullanın.