Jojoba yağı nedir? Faydaları nelerdir?

Jojoba yağı nedir? Faydaları nelerdir?

Jojoba Yağının Cilde Faydaları ve Farklı Kullanım Alanları

Son yıllarda saç ve cilt bakımı için bitkisel yağların kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Kozmetik dünyasındaki birçok markanın da bu yağları içeren ürünleri piyasaya sürmesiyle, doğal bakım ürünlerine olan ilgi de haliyle artmıştır. Bu yağlardan en popüler olanlarından biri ise jojoba yağı olmuştur. Özellikle saç ve cilt bakımı konusunda etkili olan jojoba yağı faydaları saymakla bitmeyen özel bir yağdır.

Bu yazıda jojoba yağının faydalarını öğrenebilir; yağı nasıl uygulayabileceğiniz konusunda ipuçları bulabilirsiniz.

Jojoba Yağı Nedir?

Jojoba yağı, Simmondsiaceae familyasındaki bitkiden elde edilen bir yağ türüdür. Jojoba yağının ana vatanı Güney Arizona, Güney California ve Meksika’dır. Bu bölgelerdeki yerlilerin; çeşitli hastalıkları, yaraları ve çürükleri tedavi etmek için jojoba yağı kullandıkları bilinmektedir.

Jojoba yağı, aroması fındığa benzeyen bir yağdır. Altın sarısı bir renge sahip olması, bu yağı dikkat çekici kılmaktadır. Jojoba yağının emilimi oldukça kolay ve raf ömrü de benzer yağlara oranla daha uzun olduğu için doğal yağlar arasında ön plana çıkmaktadır.

Jojoba yağı, tek başına kullanılabildiği gibi diğer doğal yağlarla karıştırılarak da uygulanabilir. Cildi besleyen jojoba yağı, kozmetik markalarının yaşlanma karşıtı ürünlerinde ön plana çıkardığı başlıca içeriklerden biridir.
 

Jojoba Yağı Faydaları Nelerdir?

Cildin doğal yağı olan sebuma yapı olarak oldukça benzeyen jojoba yağı, cilt için oldukça faydalı bileşenler içerir. Bu özelliğinden dolayı, özellikle yağlı ciltlerin dengesini sağlar.

Jojoba yağı, çinko, bakır, B ve E vitaminleri içerir. Bu özelliğiyle, cildini bitkisel yollarla beslemek isteyenler için doğal bir nemlendirici görevi görür.

Jojoba yağı, düzenli kullanıldığında yüzdeki ince çizgileri azaltır.

Antialerjen özellik taşıyan jojoba yağı ciltteki leke ve aknelerin giderilmesinde de faydalı olur.

Kıl köklerini besleyici özellikteki jojoba yağı, saç, sakal ve kirpik gürleştirmede yardımcıdır.

 

 

Etiketler: jojoba, jojoba yağı nedir, jojoba yağı faydaları, jojoba yağı fiyat, jojoba yağı satın al, jojoba yağı sipariş, sağlık, kozmetik, bitkisel yağlar, uçucu yağlar
Ekim 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR